keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Luonnetestissä

Sunnuntai meni Kaarinassa, olin ilmoittanut kaksi Kultahelmeä Turun Dobermann-Team ry:n järjestämään luonnetestiin, olin ilmoittaessani pyytänyt erikseen, että kasvattini olisivat lähekkäin, koska molemmat halusin tietenkin nähdä, no ne olivat päivän ensimmäinen ja viimeinen, että sellaista palvelua sadalla eurolla.

Mun onneksi sentään neljä hovawarttia oli jäänyt tuomari muutoksen takia pois, joten päivä lyheni vähän!

Tuomareina olivat siis Jorma Lankinen ja Sirpa Heilä, Lankinen on ihan mun suosikki tuomareita, tiukka mutta ymmärtää hienosti koiria ja ottaa huomioon rodun ja on myös lukenut rotumääritelmiä :)

Sitten ne osallistujat, urakan aloitti Kultahelmi Brando eli Mara, jonka testin ajan satoi melkoisesti vettä mutta eihän se onneksi sokerista ole, eikä omistajakaan :) Ihan oli itsensä näköinen testissä, tämä koirahan rakastaa kaikkia ja kaikkea! Kovasti innostui leikkimisestä alussa mutta ei keppiä kuitenkaan ottanut suuhun, taistelutahdon puute näkyi myös kelkalla, ei kuulunut haukahdustakaan, taistelutahto meni siten miinukselle. Isäntää se puolusti ja hieman itseäänkin, pimeässä huoneessa oli hiukan kestänyt, sopivasti reagoi haalariin ja tynnyriin. Laukausten aikana näkyi, että oli hiukan painetta kerännyt, ei paennut eikä pelännyt mutta pikkusen ihmetteli. Pisteet näyttävät tältä

Toimintakyky +1
Terävyys +3
Puolustushalu +3
Taisteluhalu -2
Hermorakenne +1
Temperamentti +2
Kovuus +1
Luoksepäästävyys +3

+119 ja laukauskokematonJa päivän lopuksi vuorossa Kutahelmi Bellona eli Ruska, onneksi sade oli loppunut! Ruskan testi alkoi häntä heiluen mutta ei se mitään leikkinyt, kun ei hommasta mitään tajunnut :D Mutta sen sijaan kelkalla taisteli häntä pystyssä oikein mallikelpoisesti. Emäntää se puolusti todella vakuuttavasti, kuten myöskin itseään, ei tuomareita väistänyt. Pimeässä huoneessa kesti vain hetken ja reagoi oikealla tavalla haalariin sekä tynnyriin, laukauksia ei edes huomannut.

Lankisen sanoin, "tälläinen hovawartin kuuluu olla, oikein mukava likka" ja omistajalle tuli ohjeeksi, jos joku kysyy niin sanoa, että Ruska on oikeanlainen hovawartti.

Pojot

Toimintakyky +2
Terävyys +3
Puolustushalu +3
Taisteluhalu +3
Hermorakenne +2
Temperamentti +3
Kovuus +3
Luoksepäästävyys +2a

+225 ja laukausvarma
Kiitos kivasta päivästä Tainalle ja Jarmolle ja onnea hienoista koirista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti